Placeholder image

Tijdens een 'Trappen & Klappen'-therapie vindt de begeleiding al fietsend plaats.

We gaan letterlijk samen met jou op weg. Hierbij maken we gebruik van zaken, situaties, omgevingsfactoren, ... die we onderweg tegen komen.

Fietsen geeft de mogelijkheid om letterlijk even stil te staan, letterlijk een bepaalde weg te kiezen, letterlijk trap voor trap aan de slag te gaan, ... Het zet je echter ook in beweging, zowel fysiek als mentaal. Het helpt je om bepaalde thema's op een andere manier te bekijken. Fietsen is je hoofd leegmaken. Je hoofd leegmaken, betekent meer rust, maar ook meer ruimte om te kunnen luisteren naar je eigen innerlijke stem.

Het verschil met de 'Stappen & Klappen'-therapie bestaat erin dat we tijdens de 'Trappen & Klappen'-begeleiding focussen op het positieve. Er worden een aantal stopplaatsen ingelast, waar een constructieve manier van denken wordt aangeleerd en ingeoefend.

'Trappen & Klappen' is een therapie op zich.

Op jouw vraag of op ons voorstel kunnen we echter ook enkele sessies van een individuele, relatie-, gezins- of groepstherapie al fietsend laten doorgaan.“Beschouw het leven als fietsen. Om je evenwicht te bewaren moet je in beweging blijven” – Albert Einstein -