Placeholder image

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.” - Socrates -Persoonlijke ontwikkeling begint dan ook bij een doortast zelfbewustzijn en een goede portie zelfinzicht. Pas als je jezelf goed genoeg kent, kan je werken aan groeien. Een architect begint toch ook geen werkzaamheden zonder goed grondplan, toch?

Via een DISC-gedragsanalyse en een drijfverenanalyse kunnen we jouw grondplan opmaken. Dit grondplan, in de vorm een persoonlijk profiel waarin sterktes, valkuilen en allerhande praktische toepassingen staan, wordt het vertrekpunt van jouw ontwikkeling.

Onze gedragsanalyse bestaat uit een peiling naar 4 gedragsstijlen, die elk aangeduid worden met een kleur. D staat voor dominant (rood), I staat voor invloed (geel), S staat voor stabiliteit (groen) en C voor conformisme (blauw). Jouw persoonlijk profiel geeft niet alleen aan welk van deze vier stijlen jouw voorkeur geniet, maar leert je onder andere ook wat er gebeurt wanneer je onder druk komt te staan, waar jouw sterktes en aandachtspunten liggen, hoe je beter kan communiceren met anderen (of zij met jou), en hoe zich dit vertaalt in jouw job en jouw leven. Daarnaast geeft het je inzicht op de inspanning die je levert om jouw voorkeur mogelijks te verbergen of aan te passen, en wat dit dan voor jou betekent.

Een drijfverenanalyse gaat nog een stap verder. Waar de gedragsanalyse vertelt wat mensen doen, zal de drijfverenanalyse vertellen waarom mensen doen wat ze doen. Het leert ons eerder wat we willen bereiken, wat ons beweegt tot actie. Drijfveren zijn dus onze innerlijke motivatoren. In tegenstelling tot gedrag, zijn drijfveren moeilijk te veranderen. En dat is maar goed ook, want ze maken net wie we zijn en waarvoor we staan.

Het ontdekken van DISC en drijfveren hoeft niet moeilijk of duur te zijn.
Via een goed gesprek, het doornemen van basisinformatie rond de kleuren en drijfveren kunnen we al een eerste peiling doen naar jouw voorkeuren. Op basis van deze peiling, krijg je enkele tips and tricks mee naar huis.
Een andere mogelijkheid is een toelichting specifiek voor leidinggevenden of HR-personeel in functie van bijvoorbeeld werving en selectie, of als tool om teamdynamica te onderzoeken en te optimaliseren.

Wil je echter een grondige, betrouwbare analyse met een treffelijk rapport en een uitgebreide bespreking van de inhoud, dan is het noodzakelijk de testings af te nemen. Als erkend disc- en drijfveren-consulent kiest onze collega Joke er bewust voor om enkel testings te gebruiken van een betrouwbare, betaalbare partner die zich ertoe verbindt om goed leesbare, gebruiksvriendelijke en praktisch toepasbare rapporten af te leveren. Joke staat alvast klaar om een grondige toelichting bij je persoonlijk rapport te geven.