Placeholder image

Zit je hoofd vol met gedachten? Kun je niet meer écht genieten van de kleine dingen in je leven? Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt? Ren jij jezelf regelmatig voorbij? Maar vooral… Ben je klaar voor een positieve verandering? Heb je het gevoel dat er meer is in het leven en je het wil vinden?

Mindfulness helpt je te vertragen, de balans te herstellen en te focussen op wat er hier en nu is. Hoewel mindfulness voor sommigen zweverig klinkt, is het juist het tegenovergestelde. Mind-ful wil immers zeggen dat je met de ‘volle aandacht’ naar de dingen kijkt. Je leert je met andere woorden volledig bewust te zijn van de huidige ervaring. Je leert opmerkzaam, aandachtig, bewust ZIJN, zonder te oordelen, vooroordelen of veroordelen.

We kunnen dat allemaal wel, maar vaak voor maar eventjes. Denk maar aan die prachtige zonsondergang, die eerste kus, de geboorte van je eerste kind, je eerste verre reis, … Ons denken staat op dat moment even stil en we gaan op in dàt moment.

Wij willen je leren om niet alleen op zulke momenten je denken even op pauze te zetten; we willen je leren om bewuster door de dagdagelijkse momenten te leven.
Door je eigen ik en de omgeving rondom je te be-leven, leer je afstand te nemen van die piekergedachten, kan je je beter concentreren en ontspan je makkelijker. Op termijn zal je je vrijer voelen om te kunnen zijn wie je bent. Je legt jezelf namelijk minder druk op en bewaakt je grenzen beter.

Deze bewustwordingssessies vormen een begeleiding op zich. Net zoals bij de andere therapievormen, wordt er vooreerst samen met jou gekeken naar wat je echt wilt in je leven; waar jij gelukkig van wordt. Van daaruit werken we samen met jou een ‘Mindfulness op Maat’ uit. Stap voor stap en op jouw tempo gaan we naar meer bewustwording, zelfkennis en rust in je hoofd en in je lijf.

Op jouw vraag of op ons voorstel kunnen we echter ook bewustwordingssessies integreren in individuele therapie.

“Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.” – Omdenken –