EENZAAMHEID ANDERS BEKEKEN

Placeholder image

Sessie 1: Eenzaamheid anders bekeken

‘Eenzaamheid’… wat is dat nu juist? Is je eenzaam voelen hetzelfde als eenzaam zijn? Is eenzaamheid alleen zijn? Samen gaan we op zoek naar wat eenzaamheid voor jou betekent. Ookal voelen we ons allemaal wel eens alleen; dit neemt voor elk van ons een andere vorm aan. Daarom is het ook belangrijk om je gevoel op een manier aan te pakken die bij je past.

Sessie 2: Eenzaamheid en sociaal isolement

Meer dan ooit hebben we allemaal kunnen ‘proeven’ van wat sociaal isolement teweegbrengt. In deze sessie willen we niet te veel stilstaan bij ‘dé corona’ (daar hebben we het ondertussen allemaal wel mee gehad). Wel willen we samen kijken naar welke gedachten, gevoelens en gedragingen een sociaal isolement tot gevolg kunnen hebben. Tot slot trachten we deze gevolgen positief om te buigen.

Sessie 3: Eenzaamheid en mentaal welzijn

Eenzaamheid en mentaal welzijn. Het lijken twee onafscheidelijke thema’s. Maar wat is oorzaak en wat is gevolg? Hoe is het voor iemand om zich àltijd eenzaam te voelen? Hoe is het voor iemand om zich nooit begrepen te voelen? En last but not least, hoe kunnen we tegemoetkomen aan deze gevoelens?

Sessie 4: Eenzaamheid en depressie

Depressie, depressieve stemming, je niet goed in je vel voelen, jezelf niets waard vinden, … Gedachten en gevoelens die jammer genoeg vaak voorkomen. Ook hier is een opvallende link met eenzaamheid. Samen onderzoeken we wat jou hierin kan helpen.

Sessie 5: Eenzaamheid en levensfasen

Een volgende stap in je leven? Een grote verandering op komst? Het kan heel leuk en spannend zijn, maar het kan ook stresserend en beangstigend zijn. ‘Je staat er niet alleen voor’ is iets wat mensen vaak zeggen. Dit wordt steeds goed bedoeld. Maar klopt dit wel? Jij moet toch die volgende stap zetten? Jij moet toch door die grote verandering? Samen kijken we hoe.

Sessie 6: Feedback en terugkoppeling, ervaringen delen en vragen verhelderen

Van rups naar vlinder. Van kruipen naar vliegen. Van vastzitten naar ermee omgaan. In deze laatste sessie leggen we verbindingen tussen de voorgaande sessies, met het doel eenzaamheid op een andere manier te bekijken, waardoor het draaglijker wordt.

"Net toen de rups dacht dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder." - Bond zonder naam-