Placeholder image

Tijdens een 'Zin-vol tekenen'-therapie vindt de begeleiding vooral al tekenend plaats.


Tekenspellen geven de mogelijkheid om je enerzijds te 'zien' op een onbevooroordeelde manier en je anderzijds te leren jezelf te 'zien' op een onbevooroordeelde manier.


Eén beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. Je onbewuste wordt aangesproken, waardoor je juist wordt aangespoord om bewuster stil te staan bij jezelf.

De voordelen van deze sessies op een rijtje:


  • Het ‘probleem’ wordt op een andere manier bekeken, waardoor het op andere manier kan worden aangepakt. Creativiteit en out of the box denken wordt gestimuleerd.
  • Het ‘probleem’ wordt tastbaarder en zichtbaarder, waardoor er concreter mee aan de slag kan worden gegaan.
  • Je merkt letterlijk waar stagnaties zitten en komt letterlijk weer in beweging.
  • Het proces wordt letterlijk vertraagd, wat vaak nodig is om juist vooruit te kunnen gaan.
  • Tekenen op zich stimuleert focussen, ontspannen, je plaats innemen en je ruimte veroveren.
  • Met zin-vol tekenen werk je aan growth mindset, doe je aan mindfulness, bevorder je de integratie van motorische, sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden, oefen je de executieve functies en doe je aan zichtbare braingym.

'Zin-vol tekenen' is een therapie op zich. Deze methodiek kan niet alleen voor kinderen en jongeren een gepaste therapievorm zijn; ook voor introverte personen, creatieve personen, personen met ADHD, personen met ASS biedt deze therapievorm de mogelijkheid om sneller en efficiënter tot de kern te komen.

Op jouw vraag of op ons voorstel kunnen we echter ook enkele sessies van een individuele, relatie-, gezins- of andere specifieke therapie al tekenend laten doorgaan.“Winnaars hebben ook littekens.” – Johnny Cash –.